Események naptára

 • 2018.01.29 18:44

  Viaszcsere

  Kedves Méhésztársak! 

  2018.02.10-én Makón az Úri utca 03.szám alatt viasz cserét szervezünk Győri Sándor műlépkészítő
   termékeiből. A csere kezdetének pontos ideje későbbi időpontban kerül ismertetésre. Kérünk mindenkit,  hogy az igényekkel és egyéb kérdésekkel Süket Zoltánt keressétek az alábbi telefonszámon:0630855-9338! 
  Az igények leadását január 30-án az esti órákban tervezzük,  ezért kérünk mindenkit hogy siessen a jelzéssel, illetve az ismerős méhészeket értesítse! 

 • 2018.01.22 10:54

  Februári szakmai előadás

  Tisztelt Méhészek!

  Szeretettel meghívlak Benneteket a soron következő méhész programunkra, melynek időpontja: 2018. február 15, 17 óra. Helyszín: Makó, Úri utca 3

  Meghívott előadónk Dohos László, Tiszavasváriból, aki az NB fekvőkaptár és 1/2NB rakodókaptár összehasonlításáról fog előadást tartani számunkra.

  Minden érdeklődőt szeretettel várunk. 

  Felhívom a méhészek figyelmét arra, hogy a fenti időpontban továbbra is lehetőség van a 2018-as évi tagdíj befizetésére.

  Tisztelettel

  Wagner Aranka

 • 2017.12.31 16:56

  2018 Január 11-én egyesületi közgyűlés

  Tisztelt Méhésztársak!

  2018. január 11-én, csütörtökön 17 órától kerül sor az OMME Marosmenti Méhész Egyesület éves közgyűlésére, melyre sok szeretettel várunk minden tagtársat. A közgyűlés tervezett napirendje a következő:

  - a vezetőség beszámolója

  - az ellenőrző bizottság pénzügyi beszámolója

  - a jövő évi programok megbeszélése

  A közgyűlést követően kerül sor az évnyitó ünnepi vacsorára, melyre meghívtuk a kisteleki, hódmezővásárhelyi és szentesi méhész egyesületek elnökeit is. Kérem azokat a méhésztársakat akik még nem pontosították, hogy milyen menűt szeretnének, azt mielőbb jelezzék felém.

  Boldog Új Évet kívánva, tisztelettel:

  Wagner Aranka

  egyesületi elnök

 • 2017.12.11 11:25

  Kedves Méhész Társak!

  Üdvözöllek Benneteket!

  Szeretném felhívni a figyelmeteket a következő programokra:

  2017. 12.14-én 17 órától taggyűlés, melynek témái:

  - beszámoló az elmúlt időszakról

  - a jövő évi  programok megbeszélése

  - a 2018. január 11-én tartandó évnyító taggyűlés  (vacsora időpontjának) megbeszélése

  Ezzel kapcsolatban szeretnék minden tagtársat arra kérni, hogy aki részt szeretne venni a vacsorán, január 5-ig jelezze szándékát részemre. Három fajta menüből lehet választani: csülök 1850 Ft/adag, kacsacomb vöröskáposztával  1850Ft/adag, marhapörkölt 1650 Ft/adag. 

  Remélem mindenkinek sikerült a méhészetében az őszi teendőket elvégezni. Fontosnak tartom, hogy ne feledkezzünk meg azokról a személyekről, akik esetleg segítették munkájukkal a méz, mint értékes kincs létrejöttét. Figyeljünk oda az elhagyott területekre, ahol eddig tartottuk méheinket; tisztán, rendesen, szemétmentesen otthagyni. Sajnos még mostanáig is érkeznek  olyan bejelentések, hogy szemetesen marad a terület. Az erdő vagy föld tulajdonosokkal csak akkor fog jól működni a kapcsolat, ha tiszteletben tartjuk kérésüket. Így is nehéz jó területeket találni, de ha még ennyi sem lesz, akkor még nehezebb lesz a dolgunk. 

   

  Méhegészségügy

  Nagyon örülök, hogy Makón és közvetlen környezetében lévő településekre nem volt jellemző az idén a nyúlós költésrothadás betegség. Jó tapasztalatokat lehetett visszahallani és egy-két méhész kivételével, mindenki próbálkozott a fertőzések elleni védekezéssel. Szeretném méhegészségügyi felelősként megköszönni azoknak a méhésztársaknak a szakmai és emberi hozzáállását, mellyel munkámat segítették. 

  Tájékoztatásul jelezném, hogy a Csongrád Megyei Kormányhivatal és az Országos Magyar Méhészeti Egyesület szervezésében december 6-án részt vettem, Bősze Csaba kollégámmal Szegeden a méhegészségügyi felelősök kötelező éves képzésén. 

  Atka kérdés

  Sajnos mostani tapasztalatom alapján, még  mindig azt kell mondanom, hogy sok az atka. Meg kell próbálni többféle módszer alkalmazását, mert csak így érhető el az atkalétszám hatékony csökkentése! Tudjuk, teljesen atkamentes méhcsalád nem létezik! Törekedni meg mindenféleképpen kötelező. Nem csak saját méhészetünk érdekében, nahem esetleg a közelünkben lévő más méhészetekkel szemben is. 

  Fontosnak tartom, hogy tartsuk tiszteletben egymást, és a legjobb tudásunk és lelkiismeretünk szerint végezzük az atkairtást. Ez közös érdek!

   

   

   

 • 2017.12.11 11:13

  Mézes Reggeli Makón

  Mézes Reggeli a SZIGNUM-ban

   

  Édesen indult a hét a makói Szent István Egyházi Általános Iskolában. A gyerekek a mézzel ismerkedtek reggel, kisfilmet néztek a készítéséről, dalt énekeltek róla és természetesen meg is kóstolták kenyérre kenve, finom tízóraiként. Egy igazi méhecske is meglátogatta őket, Wágner Aranka személyében, aki a mézfogyasztás fontosságáról beszélt a diákoknak.

   

  Szabó Anita – Makó

  Három esztendeje csatlakozott az Európai Mézes Programhoz az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME). Ennek eredményeként, több száz hazai iskolában tartanak bemutatót és kóstolót termelők a diákoknak, hogy megismertessék velük a mézfajtákat és a készítés folyamatát. Erre került sor november 27-én a makói SZIGNUM-ban is. – A célunk, hogy ezzel is népszerűsítsük az egészséges életmódot és a gyerekek figyelmét felhívjuk a helyben előállított termékek fontosságára. Úgy vélem, sokat tehetünk így azért, hogy helyes étkezési szokások alakuljanak ki a legkisebb korosztályban – foglalta össze a program lényegét Wagner Aranka, a Marosmenti Méhész Egyesület elnöke, aki már hét éve foglalkozik mézkészítéssel.

  Mint megtudtuk, nem egy könnyű szakmáról van szó, amit csak szívből lehet végezni. Ő maga nagyon szeret a folyékony nektárral foglalkozni és bízik abban, hogy sikerül a fiatal generáció érdeklődését is felkeltenie a téma iránt. Ennek egyik mozzanata volt, hogy méhecske ruhában tartott előadást a tanulóknak. – Sajnos Magyarországon nincsenek hagyományai a mézfogyasztásnak, pedig egy rendkívül egészséges élelmiszerről van szó. Rengeteg ásványi anyagot és vitamint tartalmaz, a kézműves vásárokon most kezdik felfedezni a terméket. Akiknél szempont, hogy természetes alapanyagból készítsék az ételeiket, azok szívesen vásárolják – mondta Aranka, aki hozzátette, a gyerekeknek és az idősebbeknek különösen fontos, hogy minél többet fogyasszanak belőle.

  Nagyon örült az édes falatoknak Farkas Balázs. – Mi otthon gyakran eszünk mézet, én vajas kenyérre kenve szeretem a legjobban. Szerintem nagyon finom és jó, hogy most az iskolában is ezt kaptuk tízóraira. Tetszett a film is, mert azt láttam, okosak és ügyesek a méhek – lelkesedett az első osztályos kisfiú. Az elhangozottak erősítette meg Wagner Aranka is, aki szerint sokat lehet tanulni ezektől az állatoktól. – Egy méhcsaládban mindenkinek megvan a helye és a munkája. Csak együtt tudnak eredményesen dolgozni, ez egy nevelési célú üzenete is a programunknak – hangsúlyozta az elnök asszony, aki mindenkit biztat a méz fogyasztására. Aki kedvet érez magában, hogy ezzel foglalkozzon, bátran keresse Makón az Úri utcában az egyesületüket, minden hónap második csütörtökén. További információk, letölthető anyagok, színezők a www.omme.hu oldalon találhatók.

   

  Az eseményről készült fényképek megtekinthetők a fényképgalériában. 

   

 • 2017.01.04 00:00

  Wagner Aranka

  Kedves Méhésztársak!

   

  Egészségben és Sikerekben, Gazdag Boldog Új Évet Kívánok Minden kedves méhésztársnak!

   

  Szeretném felhívni a figyelmeteket a 2017 évi első méhész gyűlés időpontjára:

                                 2017. január 12-én 17 óra.

  Ami egy utal a 2016. évértékelő napi rendel, kezdődik.

  Napirendi téma: - Elnöki beszámoló

  -   Ellenőrző bizottsági beszámoló

   

  Továbbiakban megbeszéljük a 2017. év teendőit, ill. a kívánt programok megszervezését tárgyaljuk meg.

   

  Ne felejtsétek el a tagdíjak befizetését sem, ami maradt az eddigi összeg.

  (OMME tagdíj: 5000.-Forint/ Helyi tagdíj: 5000.Forint/ Méhcsalád szám x 65.-Forint.)

   

  A méhésztársak kérését figyelembe véve 3 előadó elfogadta meghívásunkat, az oxál-savas atkairtás szakterületén, ill. Hogyan is szállítsuk méheinket, utánfutóval?

   

  1.Előadó: - Varsányi Szabolcs, Dombóvári méhész.

                                  oxálsav szublimálással történő atkairtásról tart előadást.

                                 Időpontja: 2017. január 26. 18 órai kezdettel.

                                 Makó, Úri utca 3. szám alatti gazdasági épület gyűlési termében lesz.

   

   

  2.   Előadó: - Arany Gábor, Mezőhéki méhész.

        Aki szintén oxálsav szublimálással történő atkairtásról, de másképpen fog nekünk előadást tartani.

        Időpontja: 2017. február 16. 18 órai kezdettel (a helyszín a fent említett címen)

  3.  Előadó: - Molnár Ferenc, Szolnoki méhész.

                                   Aki „Hogyan is szállítsuk méheinket futóval? „

                                  Című előadását szeretné bemutatni.

                                  Időpontja: 2017. március 16.  18 órai kezdettel.(A helyszín a fent említett címen. )

   

  Sok szeretettel várok minden kedves érdeklődőt az előadásokra.

  Ha bármilyen szakmai kérdésetek, ötletetek vagy problémátok van, írjatok vagy hívjatok fel.

   

                                                                Köszönöm figyelmeteket.

                                                                           Tisztelettel: Wagner Aranka

   

                

Összes cikk

<< 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Újdonságok

 • 2021.12.13 09:29

  Viaszcsere időpont. Levendula brikett.

  Kedves méhésztársak!   2022 évben az alábbiakkal szeretnénk segíteni munkátokat:   Viaszcsere:     Március 12-én Győri Sándor viaszüzemében  készített műlépekre lehet viaszt becserélni, Makón az Úri utca 03.szám alat. A csere pontos idejét később tesszük közzé. Árak:  A csere díja :360 ft/kg. Áfás számla igénylését jelezni kell. A kész műlép ára: 2800 ft/kg Jelentkezni lehet Süket Zoltán-nál...

 • 2021.09.27 10:09

  Október 16-án Méhész Ebéd!

  Kedves Tagjaink! A járványügyi helyzetre való tekintettel az idei bemutató méhészet látogatás nagy valószínűséggel ismét olyan nehézségekbe ütközik, hogy szervezése elmarad. Annak érdekében viszont, hogy lehetőséget adjunk a kötetlen szakmai beszélgetésekre, egy kis kikapcsolódásra, egyesületünk vezetősége úgy döntött, hogy:                         2021. október 16-án, szombaton, 17 órától ebédet szervez. Helyszín: Makó, Úri utca...

 • 2021.03.09 11:01

  Tagdíj befizetés - utolsó időpont!

  Tisztelt Méhészek! 2021.március 18-án, 17 órától még lehetőség lesz az idei tagdíj befizetésére. Kérjük az érintetteket, hogy éljenek a lehetőséggel. A vírushelyzetre való tekintettel, kérünk mindenkit, hogy szájat-orrot eltakaró maszkot hozzon magával. Köszönettel Lászlóffy Aranka, elnök 

 • 2021.02.09 11:44

  Tagdíj Befizetés időpont

  Tisztelt Méhésztársak! Szeretném felhívni a figyelmeteket a következő tagdíj befizetés időpontjára: 2021 február 18. csütörtök 17 órától- 19 óráig. Kérlek benneteket, a virushelyzetre való tekintettel, maszkot hozzatok magatokkal. Köszönettel: Lászlóffy Aranka  elnök

 • 2020.06.22 11:37

  Újraindulnak a szaktanácsadói fogadóórák!

  Tisztelt Méhészek! Örömmel értesítjük tagtársainkat, hogy a vírus okozta vészhelyzet megszünésével, a szaktanácsadói fogadóórák is újraindulnak. Ennek megfelelően a következő szaktanácsadói fogadóóra 2020. június 25-én, 17 órától lesz megtartva Makón, az Úri utca 3. alatt. Lászlóffy Aranka OMME Marosmenti Méhész Egyesület elnöke  

 • 2020.01.22 21:37

  Levendula pellet

  Tisztelt Méhészek! Nagy méretű füstölőbe való levendulából készített pellet kicsomagolva 1000 ft kilója.   Akit érdekel még jelentkezhet ezen a címen, vagy telefonon 06707714953 Bujdosó Gézánál.

 • 2019.09.02 21:20

  Szeptemberi méhész gyűlés

  Tisztelt Méhészek! Az őszi programjaink a hagyományoknak megfelelően szeptembertől újra indulnak. Ennek értelmében sok szeretettel meghívok mindenkit egyesületünk soron következő gyűlésére, melynek időpontja 2019 szeptember 12, 17 óra A gyűlésen szeretenék megemlékezni az elmúlt időszakban közülünk eltávozott méhésztársainkról, szeretnék beszámolni az elmúlt időszak eseményeiről, illetve az őszi programok megbeszélést is fontosnak tartom.  Megjelenésükre feltétlenül számítok. Tisztelettel:...

 • 2018.12.10 08:47

  December 13-án méhészgyűlés

  Tisztelt Méhésztársak! Sok szeretettel meghívom az OMME Marosmenti Méhész Egyesület tagjait egyesületünk soron következő gyűlésére melynek időpontja: 2018. december 13-a, 17:00 Tervezett témák: - a januári vacsora megbeszélése                             - tagdíjak megbeszélése                                - méhegészésgügyi továbbképzésről...

Elérhetőség

Lászlóffy Aranka
6900, Makó, Úri utca 3.

06706007874

© 2014 Minden jog fenntartva.

Készíts ingyenes honlapotWebnode