Események naptára

 • 2020.01.22 21:38

  Mézes Reggeli Kiszomboron

  Mézes reggeli Kiszomboron.

   

  A Mézes reggeli program az Országos Magyar Méhészeti Egyesület közreműködésével 2019. december 17-én folytatódott Dózsa György Általános Iskolában.

   

  Ez a nemzetközi esemény Szlovéniából indult, amelyhez több uniós ország is csatlakozott. Kiszomboron 2015-ben került megrendezésre először.

  A kezdeményezés célja, hogy felhívjuk a figyelmet a méhek és a méz fontosságára, népszerűsítsük az egészséges életmódot, valamint a helyben termelt élelmiszereket.

  Az OMME. ismeretterjesztő filmekkel, és elektronikus kiadványokkal kedveskedett, valamint mindenki kapott egy tasakos reggeliző mézet.

   

  A rendezvény helyszíne a Móricz utcai iskola sportszobája nagyon szépen feldíszítve várta a kis érdeklődőket, ami a tanító nénik munkáját is dicsérte.

  Az alsó tagozatos gyermekeknek tartott bemutatón először beszélgettünk a méhekről, és a méhészetről, valamint bemutatásra kerültek különböző méhészettel kapcsolatos eszközök, és méhészeti termékek.

  Nagy öröm volt megtapasztalni, hogy mindenkit mennyire érdekel ez a téma. Ezt példázta egy kis kérdés-felelet játék, melynek során az ügyesen válaszolók mézet kaptak ajándékba.

   

  Erre az eseményre egy nem kötött témájú pályázat került meghirdetésre. Az elkészült pályaművek nagyon szépek lettek, bemutatták a méhek életét. Nem csak nagyon szép rajzok, de más jellegű igen kreatív alkotások, például mézes süteményből készült méh kas is készült. A zsűrinek nagyon nehéz dolga volt megítélni a szívből készült alkotásokat.

  A Kiszomboron élő méhészek a legügyesebb gyermekeket egy-egy üveg mézzel jutalmazták.

   

  Vajda Ágnes tanító néni másnap így összegezte a történteket:

  Még mindig ragad egy két pad az elfogyasztott méz után, és a gyerekek is emlegetik, úgy gondolom sikerült bennük mély nyomot hagyni.”

   

  Az esemény támogatói:

  • Országos Magyar Méhészeti Egyesület,

  • Kovács János méhész,

  • Hajzer Mihály méhész,

  • Bujdosó Géza méhész.

   

   

 • 2019.11.18 12:10

  December 12-én, méhész vacsora

  Tisztelt Méhésztársak!

  Szeretettel meghívom tagjainkat soron következő méhészgyűlésünkre, melynek időpontja:

  2019. december 12, 17 óra

  17:30-kor elkezdjük hagyományos év végi méhész vacsoránkat, mellyel kapcsolatban kérem, hogy 2019. december 9-ig telefonon vagy emailben jelezzék részvételi szándékukat. A vacsora (marhapörkölt) költsége egy fő részére 1400 Ft. 

  Tekintettel arra, hogy a meleg időjárás miatt a fiasítás szokatlan módon elhúzódik, kérem mindenki vegye ezt figyelembe, amikor a Varroa atka elleni zárókezeléseket megtervezi.

  Jó munkát kívánva Lászlóffy Aranka elnök

 • 2019.11.11 12:30

  Novemberi méhészgyűlés

  Tisztelt Méhésztársak!

   

  Értesítem az OMME Marosmenti Méhész Egyesület tagjait, hogy következő méhész gyűlésünk időpontja:

  2019. november 14, 17 óra

  17:30-tól szakmai előadásunk lesz, melynek meghivott előadója Csonka Imre.

  Az előadás témája: a Nosema kártétele a méhészetben.

  Mindenkit szeretettel várunk.

  Tisztelettel: Lászlóffy Aranka, elnök 

 • 2019.09.06 09:52

  Temetés Időpont

  Tisztelt Méhészek!

  Sajnálattal értesítek mindenkit, hogy Martonosi Sándor méhésztársunk temetése 2019 szeptember 11-én, szerdán 9 órakkor lesz Makón, a Girizdesi Református Temetőben.

  A gyászszertartás alatt egy rövid megemlékezést tartunk,melyre minden tagtársunkat meghívok. 

  Ezuton is részvétünket fejezzük ki a gyászoló családnak.

   

  Szívedben nem volt más,csak jóság és szeretet.

  Isten áldja meg érte a lelkedet.

  Tisztelettel: Lászlóffy Aranka 

  OMME Marosmenti Méhész Egyesület elnök

 • 2019.09.02 21:15

  Gyászhír

  Sajnálattal és mély együttérzéssel tudatjuk tagtársainkkal, hogy 2019 augusztus 30-án hirtelen tragikussággal elhúnyt méhésztársunk MARTONOSI SÁNDOR. 

  Temetésének időpontjáról a későbbiekben adunk tájkoztatást.

  Részvétünket és együttérzésünket fejezzük ki a gyászoló családnak.

  Emléke legyen áldott, nyugodjék békében!

  OMME Marosmenti Méhész Egyesület vezetősége nevében

  Lászlóffy Aranka elnök 

   

 • 2019.07.15 11:41

  Szomorú hír

   

  Elment egy lélek ma ismét a Földről

  Kit szívünk többé el sosem feled

  Csendesen figyelsz ránk már odaföntről...

  Legyen helyettünk: Isten veled!

  "Szabó Balázs"

   

   

  Mély fájdalommal tudatjuk kedves Méhésztársainkkal, hogy 2019. július 10-én, elhunyt id. Oláh József (Józsi bácsi). A hír mindenkit megrendített, hiszen Te olyan erős, mindig életvidám, jó kedvű, nagy tudású, és rendkívül segítőkész méhész szakember voltál. A méhészeti közéletben hosszú évtizedek óta aktívan jelen voltál, szíveden viselted a méhésztársadalom gondját-baját. Az országos és a helyi egyesületnek alapító tagja voltál. Küldöttként mindig felszólaltál, és a méhészek érdekei mellett harcoltál. Meggyőző, okos meglátásod, kitartásod mindig elérte a célját a jó ügy érdekében. Nem volt olyan méhész akinek, ha segítséget kért, ne segítettél volna. Mindig is nagy lelkesedéssel, óriási türelemmel terelgetted a tudatlan, kezdő méhészeket. Reméljük sok emberben megmaradnak szavaid, a tudást , amit Tőled tanultak tovább viszik a méhészetben. Fájó szívvel vesszük tudomásul távozásod, bölcsességed hiánya mindig velünk marad. Nyugodjál békében Józsi bácsi!

  Temetése 2019. július 18-án, csütörtökön, délelőtt 10 órakor lesz a makói Római Katolikus Temetőben (Kálvária utca). 

   

  Alszik. Üldözte őt a sors ezernyi bajjal, 

  És mégis élt, amíg mellette volt egy angyal.

  Meghalt. Oly egyszerű a magyarázata:

  Mikor a nap lemegy, beáll az éjszaka. 

  "Victor Hugo"

  Ősszes tagtársunk nevében búcsúzunk Tőled.

  Lászlóffy Aranka

  OMME Marosmenti Méhész Egyesület elnöke

   

   

  egy lélek ma ismét a Földről
  kit szívünk többé el sosem feled
  csendesen figyelsz ránk már odaföntről...
  legyen helyettünk: Isten Veled!

  Szabó Balázs

  Elment egy lélek ma ismét a Földről
  kit szívünk többé el sosem feled
  csendesen figyelsz ránk már odaföntről...
  legyen helyettünk: Isten VeSzabó Balázs

   

 • 2019.04.29 10:34

  Méhek napja 2019. április 30.

  Méhek napja 2019. április 30.
   

  Kis méhek! kerteken,
  Mezőkön, berkeken
  Mit futtok sok veszéllyel?
  A friss forrásokra,
  Az új virágokra
  Repkedvén szerteszéjjel?

  Jőjjetek: s úgy nem lész
  Olyan sok s édes méz
  Sehol, mint a tiétek.
  Jőjjetek: s úgy nem lész
  Olyan boldog méhész
  Sehol, mint a tiétek.


  Csokonai Vitéz Mihály:

  A méhekhez (részlet)  Az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME) kezdeményezésére a méhek napját 1994-től április 30-án ünnepeljük.

  Ennek a napnak az a célja, hogy a tavaszi virágzás idején fordítsa az emberek figyelmét a méhek természetben betöltött fontos szerepére. A méhek virágokat beporzó munkája nélkül nem lenne élet.

  Sajnos a környezetszennyezéssel, kórokozók, élősködők elterjedésével összefüggő okok miatt a méhek már csak emberi segítséggel tudnak életbe maradni.  Pedig a  méz és a méhészeti termékek fogyasztásának jótékony hatásait mindenki ismeri. Tudjuk azt is, hogy a méhek néha tudnak kellemetlenséget, akár fájdalmat is okozni, de ezeket kis odafigyeléssel, kellő óvatossággal el lehet kerülni. Sajnos az emberek és méhek élőhelye egyre szűkösebb, így ez a probléma megmarad.

   

  Az egyik ember által okozott kár a nem szabályosan végzett permetezésből adódhat. Ezeket a veszélyeket a méhkímélő technológia alkalmazásával csökkenthetjük.

  Oda kell figyelni arra, hogy virágzásban (a virágbimbó feslésétől a virágszirmok lehullásáig terjedő időszakban) a méhekre kifejezetten veszélyes vagy kifejezetten kockázatos növényvédő szerrel tilos permetezni. A tilalom a virágzás idején kívül is érvényes, ha a táblát vagy annak környékét tömegesen virágzó mézelő növények borítják, vagy ha a gazdasági növényt a méhek egyéb okból látogatják.  A gazdasági növényt a virágzása alatt nem jelölésköteles vagy méhekre mérsékelten veszélyes vagy mérsékelten kockázatos minősítésű növényvédő szerrel lehet kezelni. Méhekre mérsékelten veszélyes vagy mérsékelten kockázatos minősítésű növényvédő szer kijuttatása kizárólag a házi méhek napi aktív repülésének befejezését követően, legkorábban a csillagászati naplemente előtt egy órával kezdhető meg és legkésőbb 23 óráig tarthat.

  Bujdosó Géza méhész

   

 • 2019.02.01 10:15

  Február 21-én méhészgyűlés

  Tisztelt Méhészek!

  Felhívom egyesületünk tagjainak figyelmét arra, hogy következő méhészgyűlésünk időpontja megváltozott, így ennek megfelelően 2019. február 21-én, csütörtökön 17 órától tartjuk soron következő programunkat.

  17:30 -tól meghívott előadónk is lesz. Erdélyi Tibor tart előadást: Méhészeti technológiám - így méhészkedem ma Hunor 12 méhcsaládokkal

  A gyűlés során kiosztásra kerülnek a Varroa atka elleni gyógyszeres védekezés támogatási kérelmeinek formanyomtatványai. A támogatással kapcsolatban Lászlóffy Zsolt megyei szaktanácsadó tart tájékoztatást. 

  Szerettetel várjuk kedves tagjainkat!

  Tisztelettel

  Lászlóffy Aranka elnök

   

 • 2019.01.07 11:23

  Január 17-én méhészgyűlés

   

   

  Tisztelt Méhészek!

   

   

  Szeretettel meghívom tagjainkat egyesületünk soron következő gyűlésére, melynek időpontja:

   

   

  2019. január 17. csütörtök 17 óra

  Helyszíne: Makó, Úri utca 3.

   

   

  A tagság jelenlétére feltétlenül számítok, mivel most kerül sor a vezetőség éves beszámolójára, az ellenörző bizottság beszámolójára és a 2019 évi program megbeszélésére.

  Ezúton is szeretném tájékoztatni a tagjainkat, hogy az OMME Küldöttgyűlése 2018 november 18-án tartott ülésén döntött a 2019 évi tagdíj mértékéről mely a következőképpen alakul: OMME központi tagdíj 5000 Ft, méhcsaládonkénti tagdíj 85 Ft. Helyi tagdíjunk jelenleg 5000 Ft/év.

  Szeretném emlékeztetni a tagságot arra, hogy az OMME alapszabálya értelmében a tagdíj befizetésének határideje 2019. március 31. Ennek értelmében természetesen lehetőség lesz a 2019 évi tagdíj befizetésére.

   

  18 órától szeretettel várjuk tagjainkat egy év eleji közös vacsorára, melynek költsége 1800 Ft/fő. Ebben az évben Szabó Mihály méhésztársunk a Kisteleki egyesületből készíti el a vacsorát; chili con carne-t fog feltálalni. Ezzel kapcsolatban feltétlenül várok visszajelzést telefonon (70-6007874) vagy emailen (fullank99@gmail.com) 2019. január 14, este 18 óráig, hogy a szervezést ennek megfelelően megkezdhessem.

   

   

  Kelt: 2019. január 7.

   

  Méhésztársi üdvözlettel:

   

   

   

   

  Lászlóffy Aranka,

  OMME Marosmenti Méhész Egyesület

  elnök

   

   

 • 2019.01.02 22:33

  Boldog Új Évet!

  Kedves Méhésztársak!

  Ezúton is szeretnék minden kedves tagunknak Boldog Új Esztendőt és jó egészséget, eredményes méhészkedést kívánni a 2019-es évben!

  Értesítem egyben a méhészeket, hogy 2019. február 23-án, szombaton kerül megtartásra Makó, Úri utca 3 szám alatt a szokásos viaszcsere akciónk. 

  Az alábbi árakkal lehet kalkulálni:

  -        Eladni kívánt viasz ára: 1400 ft./kg.

  -        Viasz-műlép csere ár: 300 ft./kg.

  -        Műlép ár: 2500 ft./kg. , 12500 ft./ csomag(5kg.)

  Jelentkezni személyesen minden méhész gyűlésen (2019.02.13-ig), vagy telefonon Süket Zoltánnál lehet a 30/8559338 telefonszámon.

   

  Tisztelettel: Lászlóffy Aranka elnök

Összes cikk

<< 2 | 3 | 4 | 5 | 6 >>

Újdonságok

 • 2021.12.13 09:29

  Viaszcsere időpont. Levendula brikett.

  Kedves méhésztársak!   2022 évben az alábbiakkal szeretnénk segíteni munkátokat:   Viaszcsere:     Március 12-én Győri Sándor viaszüzemében  készített műlépekre lehet viaszt becserélni, Makón az Úri utca 03.szám alat. A csere pontos idejét később tesszük közzé. Árak:  A csere díja :360 ft/kg. Áfás számla igénylését jelezni kell. A kész műlép ára: 2800 ft/kg Jelentkezni lehet Süket Zoltán-nál...

 • 2021.09.27 10:09

  Október 16-án Méhész Ebéd!

  Kedves Tagjaink! A járványügyi helyzetre való tekintettel az idei bemutató méhészet látogatás nagy valószínűséggel ismét olyan nehézségekbe ütközik, hogy szervezése elmarad. Annak érdekében viszont, hogy lehetőséget adjunk a kötetlen szakmai beszélgetésekre, egy kis kikapcsolódásra, egyesületünk vezetősége úgy döntött, hogy:                         2021. október 16-án, szombaton, 17 órától ebédet szervez. Helyszín: Makó, Úri utca...

 • 2021.03.09 11:01

  Tagdíj befizetés - utolsó időpont!

  Tisztelt Méhészek! 2021.március 18-án, 17 órától még lehetőség lesz az idei tagdíj befizetésére. Kérjük az érintetteket, hogy éljenek a lehetőséggel. A vírushelyzetre való tekintettel, kérünk mindenkit, hogy szájat-orrot eltakaró maszkot hozzon magával. Köszönettel Lászlóffy Aranka, elnök 

 • 2021.02.09 11:44

  Tagdíj Befizetés időpont

  Tisztelt Méhésztársak! Szeretném felhívni a figyelmeteket a következő tagdíj befizetés időpontjára: 2021 február 18. csütörtök 17 órától- 19 óráig. Kérlek benneteket, a virushelyzetre való tekintettel, maszkot hozzatok magatokkal. Köszönettel: Lászlóffy Aranka  elnök

 • 2020.06.22 11:37

  Újraindulnak a szaktanácsadói fogadóórák!

  Tisztelt Méhészek! Örömmel értesítjük tagtársainkat, hogy a vírus okozta vészhelyzet megszünésével, a szaktanácsadói fogadóórák is újraindulnak. Ennek megfelelően a következő szaktanácsadói fogadóóra 2020. június 25-én, 17 órától lesz megtartva Makón, az Úri utca 3. alatt. Lászlóffy Aranka OMME Marosmenti Méhész Egyesület elnöke  

 • 2020.01.22 21:37

  Levendula pellet

  Tisztelt Méhészek! Nagy méretű füstölőbe való levendulából készített pellet kicsomagolva 1000 ft kilója.   Akit érdekel még jelentkezhet ezen a címen, vagy telefonon 06707714953 Bujdosó Gézánál.

 • 2019.09.02 21:20

  Szeptemberi méhész gyűlés

  Tisztelt Méhészek! Az őszi programjaink a hagyományoknak megfelelően szeptembertől újra indulnak. Ennek értelmében sok szeretettel meghívok mindenkit egyesületünk soron következő gyűlésére, melynek időpontja 2019 szeptember 12, 17 óra A gyűlésen szeretenék megemlékezni az elmúlt időszakban közülünk eltávozott méhésztársainkról, szeretnék beszámolni az elmúlt időszak eseményeiről, illetve az őszi programok megbeszélést is fontosnak tartom.  Megjelenésükre feltétlenül számítok. Tisztelettel:...

 • 2018.12.10 08:47

  December 13-án méhészgyűlés

  Tisztelt Méhésztársak! Sok szeretettel meghívom az OMME Marosmenti Méhész Egyesület tagjait egyesületünk soron következő gyűlésére melynek időpontja: 2018. december 13-a, 17:00 Tervezett témák: - a januári vacsora megbeszélése                             - tagdíjak megbeszélése                                - méhegészésgügyi továbbképzésről...

Elérhetőség

Lászlóffy Aranka
6900, Makó, Úri utca 3.

06706007874

© 2014 Minden jog fenntartva.

Készíts ingyenes honlapotWebnode