Mézes Reggeli Kiszomboron

2020.01.22 21:38

Mézes reggeli Kiszomboron.

 

A Mézes reggeli program az Országos Magyar Méhészeti Egyesület közreműködésével 2019. december 17-én folytatódott Dózsa György Általános Iskolában.

 

Ez a nemzetközi esemény Szlovéniából indult, amelyhez több uniós ország is csatlakozott. Kiszomboron 2015-ben került megrendezésre először.

A kezdeményezés célja, hogy felhívjuk a figyelmet a méhek és a méz fontosságára, népszerűsítsük az egészséges életmódot, valamint a helyben termelt élelmiszereket.

Az OMME. ismeretterjesztő filmekkel, és elektronikus kiadványokkal kedveskedett, valamint mindenki kapott egy tasakos reggeliző mézet.

 

A rendezvény helyszíne a Móricz utcai iskola sportszobája nagyon szépen feldíszítve várta a kis érdeklődőket, ami a tanító nénik munkáját is dicsérte.

Az alsó tagozatos gyermekeknek tartott bemutatón először beszélgettünk a méhekről, és a méhészetről, valamint bemutatásra kerültek különböző méhészettel kapcsolatos eszközök, és méhészeti termékek.

Nagy öröm volt megtapasztalni, hogy mindenkit mennyire érdekel ez a téma. Ezt példázta egy kis kérdés-felelet játék, melynek során az ügyesen válaszolók mézet kaptak ajándékba.

 

Erre az eseményre egy nem kötött témájú pályázat került meghirdetésre. Az elkészült pályaművek nagyon szépek lettek, bemutatták a méhek életét. Nem csak nagyon szép rajzok, de más jellegű igen kreatív alkotások, például mézes süteményből készült méh kas is készült. A zsűrinek nagyon nehéz dolga volt megítélni a szívből készült alkotásokat.

A Kiszomboron élő méhészek a legügyesebb gyermekeket egy-egy üveg mézzel jutalmazták.

 

Vajda Ágnes tanító néni másnap így összegezte a történteket:

Még mindig ragad egy két pad az elfogyasztott méz után, és a gyerekek is emlegetik, úgy gondolom sikerült bennük mély nyomot hagyni.”

 

Az esemény támogatói:

  • Országos Magyar Méhészeti Egyesület,

  • Kovács János méhész,

  • Hajzer Mihály méhész,

  • Bujdosó Géza méhész.

 

 

Vissza

Elérhetőség

Lászlóffy Aranka
6900, Makó, Úri utca 3.

06706007874

© 2014 Minden jog fenntartva.

Készíts ingyenes honlapotWebnode