Események naptára

 • 2020.12.23 21:03

  Boldog Karácsonyt!

  Tisztelt Méhészek! Kedves egyesületi tagok!

  Elérkezett az év vége! Senki sem gondolta volna, hogy ilyen évünk lesz. A kialakult járványhelyzet miatt jóval kevesebb rendezvényünket tudtuk megszervezni, mint ahogy szerettük volna. Reméljük az év vége mindannyiunkat jó egészségben és békességben talál. Egyelőre nem tudni pontosan, hogy a jövő évi programjaink hogyan alakulnak. Egy biztos, januártól a jövő évi tagdíjakat is elkezdjük szedni (mértéke nem változott!). A kijelölt időpontokról emailen vagy postai úton értesítelek benneteket január elején.

  Boldog Karácsonyt és Békés, áldott Új Évet kívánok minden méhésztársamnak!

  Tisztelettel:                                                                                Lászlóffy Aranka

                                                                                  OMME Marosmenti Méhész Egyesület elnöke

 • 2020.11.11 21:20

  Elmaradnak a méhész rendezvények!

  Tisztelt Méhésztársak!

  A COVID-19 járványügyi helyzet miatt, Magyarország Kormánya által hozott szigorító intézkedések következtében a korábban meghírdetett ezévi rendezvényeink elmaradnak. Kérem, vigyázzanak magukra. Jó egészséget kívánunk minden tagunknak!

  A járványügyi korlátozások megszünte után, értesítjük tagjainkat a további programokról.

  Megértésüket megköszönve, méhésztársi üdvözlettel: 

  Lászlóffy Aranka,

  OMME Marosmenti Méhész Egyesület elnöke

 • 2020.11.02 20:42

  Meghívó

   

  Tisztelt Méhészek!

  Szeretettel meghívom tagjainkat egyesületünk soron következő gyűlésére, melynek időpontja:

  2020. november 12. csütörtök 17 óra

  Helyszíne: Makó, Úri utca 3.

  Napirendi pontok: az elmúlt időszak aktualitásai, tájékoztatás a Nemzeti Program támogatásairól.

  18:00-tól meghívott előadónk Ábrahám Péter lesz, az OMME Nagykunsági Méhész Egyesület elnöke.Előadásának címe: Alternatív védekezés atka ellen termelő méhészetben

  Értesítem egyben egyesületünk tagjait, hogy 2020. december 11-én, rendhagyó módon pénteken 17 órától évzáró méhész vacsorát tartunk. A tervezett menü marhapörkölt lesz; innivalóról mindenki egyénileg gondoskodik. Az egyesület hölgy tagjait meg szeretném kérni, hogy egy kis süteménnyel segítsék az év végi rendezvényünket. Tisztelettel kérném a tagokat arra, hogy részvételi szándékukat részemre telefonon jelezni szíveskedjenek (70/6007874) december elsejéig, annak érdekében, hogy a létszámnak megfelelő hozzávalókat időben beszerezhessük.

  Méhésztársi üdvözlettel és köszönettel:                                                Lászlóffy Aranka,

                                                                                              OMME Marosmenti Méhész Egyesület

                                                                                                                                elnöke

   

  Kelt: 2020. november 2.                                                                              

   

   

 • 2020.09.14 11:05

  Indulnak az őszi programok! Méhészgyűlés szeptember 24-én!

  Tisztelt Méhésztársak!

  Elmúlt a nyár, lassan újra kezdődnek az őszi-téli időszak méhészgyűlései és szakmai előadásai. Ennek fényében értesítek mindenkit, hogy következő méhész gyűlésünk időpontja:

  2020. szeptember 24, 17 óra, melyet követően meghívott előadónk tart szakmai előadást.

  2020. szeptember 24, 18 órától Sörfőző Miklós tart előadást, melynek címe: Méhész voltam Új-Zélandon – Új-Zéland méhészetének bemutatása 

  Kérek mindenkit, hogy lehetőség szerint jöjjön el a programra, hiszen kétséges, hogy a járványügyi helyzet miatt későbbi programjaink hogyan alakulnak. 

  Jó egészséget kívánva mindenkinek, tisztelettel:

  Lászlóffy Aranka 

  OMME Marosmenti Méhész Egyesület elnöke

   

   

 • 2020.07.23 14:58

  Figyelem! Szúnyog gyérítés!

  Tisztelt Méhészek!

  Az alábbiakban közöljük Makó Város Önkormányzatától kapott levelünket, mely szúnyog gyérítés időpontjáról szól.

  Tisztelettel: Lászlóffy Aranka S10078520072216450.pdf (255404)

 • 2020.06.22 11:34

  Méhek napja Kiszomboron

   

   

   

  Kis méhek! kerteken,
  Mezőkön, berkeken
  Mit futtok sok veszéllyel?
  A friss forrásokra,
  Az új virágokra
  Repkedvén szerteszéjjel?

  Jőjjetek: s úgy nem lész
  Olyan sok s édes méz
  Sehol, mint a tiétek.
  Jőjjetek: s úgy nem lész
  Olyan boldog méhész
  Sehol, mint a tiétek.


  Csokonai Vitéz Mihály:

  A méhekhez (részlet)

   

   

   

  Ebben az évben a járvány miatt sok minden megváltozott, de úgy gondolom, hogy az általunk fontosnak ítélt dolgokról később is megemlékezhetünk, ez annak értékéből semmit nem von le.

   

  Az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME) kezdeményezésére a méhek napját 1994-től április 30-án ünnepeljük Magyarországon.

  Az Egyesült Nemzetek Szervezetének döntése értelmében május 20-a 2018-tól a méhek világnapja. Az ENSZ ezzel a méhészek helyzetére és fontosságára hívja fel a világ figyelmét.

   

  Ezeknek a napoknak az a célja, hogy a tavaszi virágzás idején fordítsa az emberek figyelmét a méhek természetben betöltött fontos szerepére. A méhek virágokat beporzó munkája nélkül nem lenne élet.

  Sajnos a környezetszennyezéssel, kórokozók, élősködők elterjedésével összefüggő okok miatt a méhek már csak emberi segítséggel tudnak életbe maradni. Pedig a  méz és a méhészeti termékek fogyasztásának jótékony hatásait mindenki ismeri. Tudjuk azt is, hogy a méhek néha tudnak kellemetlenséget, akár fájdalmat is okozni, de ezeket kis odafigyeléssel, kellő óvatossággal el lehet kerülni. Sajnos az emberek és méhek élőhelye egyre szűkösebb, így ez a probléma megmarad.

   

  Az egyik ember által okozott kár a nem szabályosan végzett permetezésből adódhat. Ezeket a veszélyeket a méhkímélő technológia alkalmával csökkenthetjük. Oda kell figyelni arra, hogy gazdasági növények kezelése a virágbimbó feslésétől a virágszirmok lehullásáig terjedő időszakban (virágzásban) méhekre kifejezetten veszélyes vagy kifejezetten kockázatos növényvédő szerrel tilos permetezni. A tilalom a virágzás idején kívül is érvényes, ha a táblát vagy annak környékét tömegesen virágzó mézelő növények borítják, vagy ha a gazdasági növényt a méhek egyéb okból látogatják. A gazdasági növényt a virágzása alatt nem jelölésköteles vagy méhekre mérsékelten veszélyes vagy mérsékelten kockázatos minősítésű növényvédő szerrel lehet kezelni. Méhekre mérsékelten veszélyes vagy mérsékelten kockázatos minősítésű növényvédő szer kijuttatása kizárólag a házi méhek napi aktív repülésének befejezését követően, legkorábban a csillagászati naplemente előtt egy órával kezdhető meg és legkésőbb 23 óráig tarthat.

   

  Bujdosó Géza, Kiszombor

  OMME Marosmenti Méhész Egyesület

   

   

 • 2020.04.29 20:10

  Mézadomány átadás a makói Mentőszolgálatnak

  2020 április 17-én került sor az OMME Marosmenti Méhész Egyesület tagjai által adományozott mézek a Mentőszolgálat munkatársai részére történő átadására. Reggel 9 órakor az egyesület vezetősége: Lászlóffy Aranka elnök, Katkó Sándor elnükhelyettes, Batik Vilmos ellenőrző bizottsági elnök, valamint Bíró Sándor ellenőrző bizottsági tag az előzetesen összegyűjtött mézadományokat elszállították és átadták a makói Mentőszolgálat vezetőjének. Az összegyűjtött mézeket a Mentőszolgálat munkatársai fogják megkapni, 24 órás karantén után. 

  Ezúton is szeretnénk megköszönni tagjaink támogató hozzáállását, és segítségét a mézadományok összegyűjtésében és az illetékesekhez való eljuttatásban. 

  A mézaátadásról készült fényképek megtekinthetőek a Fényképgaléria végén.

  Akciónk bekerült az M1 Híradóba is, mely megtekinthető a 36:00-38:00 perc között az alábbi linken:

  https://www.youtube.com/watch?v=1jwhnYZPSHg

   

 • 2020.04.08 09:19

  Felhívás méz adomány gyűjtésére

  Tisztelt Méhészek!

  A korona vírus miatt kialakult rendkívüli helyzetre való tekintettel, Egyesületünk eldöntötte, hogy az egészségügyben dolgozók részére méz adomány gyűjtést szervez tagjai körében. Ennek értelmében arra szeretnénk kérni méhésztársainkat, hogy fejenként 2 kg mézzel támogassa ezt a kezdeményezést. A mézeket Batik Vilmos méhésztársunkhoz (Makó, Iskola utca 4. Tel: 0620/3423833) kérjük eljuttatni 2020. április 15-ig. Ezt követően az összegyűlt mézeket átadjuk a Makói Kórház illetékeseinek. 

  Előre is köszönöm tagtársaimnak megértő közreműködését,

  Méhésztársi üdvözlettel

  Lászlóffy Aranka, elnök

 • 2020.03.17 13:50

  Elmaradnak a méhészgyűlések

  Tisztelt Méhészek!

  A legújabb járványügyi helyzet miatt sajnálatos módón nem tarthatjuk meg a soron következő márciusi méhész gyűlésünket. Elmaradnak továbbá a szaktanácsadói fogadóórák is. Kérjük, hogy akinek a támogatásokkal kapcsoltban segítségre van szükésge, telefonon vagy emailen keresse Lászlóffy Zsoltot (30/635-1272, laszloffy.zsolt@omme.hu).

  Az alábbiakban közzétesszük az OMME honlapjára felkerült hírt.

   

  Tájékoztatjuk a tisztel méhésztársakat, hogy a szaktanácsadó hálózat tagjait a korábbiakhoz képest eltérő módon érhetik el!

  Azon méhésztársaknak, akiknek szaktanácsadói segítségére lenne szükségekérjük KIZÁRÓLAG telefonon és elektronikus úton vegyék fel velük a kapcsolatot.

  • Ha közvetlen segítségre van szükségük a kérelmek benyújtásához fotózzák vagy szkenneljék be a kérelmek beadásához szükséges dokumentumokat (tagdíjfizetési nyugta, számlák, kifizetési bizonylatok, esetenként: nyilatkozatok, egyéb dokumentumok)
  • Ha nincs lehetőségük a dokumentumok digitalizálására, kérjék meg rokonukat, ismerősüket, valamely hivatalt, hogy segítsenek Önöknek
  • Legvégső esetben a dokumentumok MÁSOLATAIT küldjék meg a szaktanácsadók részére – ajánlott levélként, így biztosan meg is érkezik
  • EREDETI DOKUMENTUMOKAT NE! KÜLDJENEK, AZOKÉRT FELELŐSSÉGET NEM VÁLLALUNK
  • Személyes ügyfélfogadásra bizonytalan ideig (de április 15-ig garantáltan) nincs lehetőség, hogy a szaktanácsadó hálózat működését a méhésztársadalom részére megőrizhessük.

  Rendkívül sajnáljuk a jelenlegi helyzetet, hiszen mindig a Tisztelt Méhésztársak maximális kiszolgálására törekedtünk – ez a feladatunk, a hivatásunk-, jelen helyzetben azonban egy-egy ügyfél személyes fogadása is több száz, több ezer ügyfél igényeinek kiszolgálását veszélyezteti. Közösségünk érdeke, hogy a hálózat működőképességét fenntartsuk, így az egyéni nehézségeket kizárólag a jelenlegi szabályoknak megfelelően kérjük kezelni.

  Megértésüket és türelmüket köszönjük!

  Tisztelettel,

  OMME

 • 2020.02.07 11:14

  Február16-án ünnepi ebéd a Makói Gazdasági Egyesületnél

  Ünnepi Ebéd a Makói Gazdasági Egyesületnél

  Értesítem a tisztelt méhészeket, hogy 2020. Február 16-án, vasárnap 12 órakor a Makói Gazdasági Egyesület közgyűlést tart, melyet egy ünnepi ebéd követ. (Marhapörkölt vagy birkapörkölt 1800Ft/ fő) Sok szeretettel várják az érdeklődőket a következő telefonszámon: 30/516-7789

  Tisztelettel Lászlóffy Aranka 

  OMME Marosmenti Méhész Egyesület elnök

Összes cikk

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Újdonságok

 • 2021.12.13 09:29

  Viaszcsere időpont. Levendula brikett.

  Kedves méhésztársak!   2022 évben az alábbiakkal szeretnénk segíteni munkátokat:   Viaszcsere:     Március 12-én Győri Sándor viaszüzemében  készített műlépekre lehet viaszt becserélni, Makón az Úri utca 03.szám alat. A csere pontos idejét később tesszük közzé. Árak:  A csere díja :360 ft/kg. Áfás számla igénylését jelezni kell. A kész műlép ára: 2800 ft/kg Jelentkezni lehet Süket Zoltán-nál...

 • 2021.09.27 10:09

  Október 16-án Méhész Ebéd!

  Kedves Tagjaink! A járványügyi helyzetre való tekintettel az idei bemutató méhészet látogatás nagy valószínűséggel ismét olyan nehézségekbe ütközik, hogy szervezése elmarad. Annak érdekében viszont, hogy lehetőséget adjunk a kötetlen szakmai beszélgetésekre, egy kis kikapcsolódásra, egyesületünk vezetősége úgy döntött, hogy:                         2021. október 16-án, szombaton, 17 órától ebédet szervez. Helyszín: Makó, Úri utca...

 • 2021.03.09 11:01

  Tagdíj befizetés - utolsó időpont!

  Tisztelt Méhészek! 2021.március 18-án, 17 órától még lehetőség lesz az idei tagdíj befizetésére. Kérjük az érintetteket, hogy éljenek a lehetőséggel. A vírushelyzetre való tekintettel, kérünk mindenkit, hogy szájat-orrot eltakaró maszkot hozzon magával. Köszönettel Lászlóffy Aranka, elnök 

 • 2021.02.09 11:44

  Tagdíj Befizetés időpont

  Tisztelt Méhésztársak! Szeretném felhívni a figyelmeteket a következő tagdíj befizetés időpontjára: 2021 február 18. csütörtök 17 órától- 19 óráig. Kérlek benneteket, a virushelyzetre való tekintettel, maszkot hozzatok magatokkal. Köszönettel: Lászlóffy Aranka  elnök

 • 2020.06.22 11:37

  Újraindulnak a szaktanácsadói fogadóórák!

  Tisztelt Méhészek! Örömmel értesítjük tagtársainkat, hogy a vírus okozta vészhelyzet megszünésével, a szaktanácsadói fogadóórák is újraindulnak. Ennek megfelelően a következő szaktanácsadói fogadóóra 2020. június 25-én, 17 órától lesz megtartva Makón, az Úri utca 3. alatt. Lászlóffy Aranka OMME Marosmenti Méhész Egyesület elnöke  

 • 2020.01.22 21:37

  Levendula pellet

  Tisztelt Méhészek! Nagy méretű füstölőbe való levendulából készített pellet kicsomagolva 1000 ft kilója.   Akit érdekel még jelentkezhet ezen a címen, vagy telefonon 06707714953 Bujdosó Gézánál.

 • 2019.09.02 21:20

  Szeptemberi méhész gyűlés

  Tisztelt Méhészek! Az őszi programjaink a hagyományoknak megfelelően szeptembertől újra indulnak. Ennek értelmében sok szeretettel meghívok mindenkit egyesületünk soron következő gyűlésére, melynek időpontja 2019 szeptember 12, 17 óra A gyűlésen szeretenék megemlékezni az elmúlt időszakban közülünk eltávozott méhésztársainkról, szeretnék beszámolni az elmúlt időszak eseményeiről, illetve az őszi programok megbeszélést is fontosnak tartom.  Megjelenésükre feltétlenül számítok. Tisztelettel:...

 • 2018.12.10 08:47

  December 13-án méhészgyűlés

  Tisztelt Méhésztársak! Sok szeretettel meghívom az OMME Marosmenti Méhész Egyesület tagjait egyesületünk soron következő gyűlésére melynek időpontja: 2018. december 13-a, 17:00 Tervezett témák: - a januári vacsora megbeszélése                             - tagdíjak megbeszélése                                - méhegészésgügyi továbbképzésről...

Elérhetőség

Lászlóffy Aranka
6900, Makó, Úri utca 3.

06706007874

© 2014 Minden jog fenntartva.

Készíts ingyenes honlapotWebnode