Mézes Reggeli Kiszomboron

2021.12.16 14:49

Mézes reggeli Kiszomboron 2021. november

A kezdeményezés célja a méhek és az egészséges életmód népszerűsítése, a helyben termelt élelmiszerek megismertetése. Figyelemfelhívás a reggeli fontosságára és az egészséges táplálkozásra, mivel a rossz étkezési szokások gyakran már gyerekkorban kialakulnak.

Annak hangsúlyozása, hogy a méhek munkája jelentősen hozzájárul a környezetvédelemhez és a biológiai környezet változatosságához.

Napjainkban egyre több problémát okoz a finomított cukrok túlzott fogyasztásából adódó elhízás, és a cukorbetegség, ezért fontos feladatunk, hogy az egészséges táplálkozásra való nevelést minél korábban megkezdjük és ráirányítsuk a figyelmet a mézfogyasztás számos előnyére.

A „mézes reggeli” napján a kezdeményezéshez csatlakozó iskolákban, óvodákban a gyerekek, magyar méhészek mézeit kapják reggelire, ezzel is népszerűsítve az egészséges mézfogyasztást és a helyi családi méhészeteket. Méhészettel kapcsolatos filmeket nézhetnek, és kifestőkkel, és kiadványokkal tehetik próbára a kézügyességüket.

Az elmúlt években az Országos Magyar Méhészeti Egyesület közreműködésével a Kiszombori Dózsa György Általános Iskola és a Kiszombori Karátson Emília Óvoda is csatlakozott a Mézes Reggeli programhoz.

Az esemény támogatói:

  • Országos Magyar Méhészeti Egyesület,
  • Lászlóffy Aranka méhész,
  • Hajzer Mihály méhész,
  • Bujdosó Géza méhész voltak.

Sajnos ebben az évben a vírushelyzet miatt nem tudjuk méhész előadással színesíteni a programokat, de a gyermekek a tanító és óvó nénik segítségével az osztályokban és csoportokban saját kezű alkotásaikkal fogják kifejezni a méhek iránti szeretetüket, melyekről majd beszámolnak. A sok szép közül is a leg szebbeket a helyi méhészek által felajánlott mézekkel fogják jutalmazni.

Egy egészséges és vidám jövő reményében:                            Bujdosó Géza méhész.

Vissza

Elérhetőség

Lászlóffy Aranka
6900, Makó, Úri utca 3.

06706007874

© 2014 Minden jog fenntartva.

Készíts ingyenes honlapotWebnode